Gör metallämnet redo för din produktion

Efterbearbetning av material för ditt behov

Det är väldigt få industriproduktioner där det inte finns något krav på efterbearbetning. Möjligheten att pressa och bocka fram detaljer som är klara för användning finns, men oftast måste någon ta hand om montage och ytbehandling av dessa komponenter.

Metoder för efterbearbetning

Svetsning är en av de vanligaste formerna av efterbearbetning och innebär att man svetsar produkterna för bättre hållbarhet, men även för att uppnå den slutgiltiga formen för en viss produkt. När det kommer till ytbehandling så utförs dessa dels för att man vill förstärka materialets motstånd mot slitage och korrosion, och dels för att man vill förenkla produktion av exempelvis möbler och bildelar. Andra efterbearbetningsmetoder är svarvning, fräsning, brotschning, avgradning, planslipning, montering m.m.

Färdiga komponenter med hjälp av efterbearbetning

För att underlätta för dig som kund kan vi med hjälp av efterbearbetning leverera kompletta produkter. Efterbearbetning och färdigställning ser till att dina komponenter är klara för den fortsatta processen. Erhåll komponenter som anpassats utifrån dina behov för enkel produktion.

Automatiserad efterbearbetning av komponenter

Vi erbjuder helautomatiserad efterbearbetning av komponenter. Efterbearbetningen kan innebära följande metoder: svarvning, fräsning, brotschning, avgradning och planslipning för att komponenterna ska bli helt färdiga och klara.

Vi kan även erbjuda specialmontering av exempelvis O-ringar i samband med framställning av komponenter.

Är du i behov av efterbearbetning?

En stansad plåtdetalj eller färdigmonterad produkt, för oss kan en slutprodukt innebära många olika saker. Våra många produktionsenheter innebär att vi erbjuder ett brett utbud av efterbearbetning oavsett behov. Stansning, bockning och laserskärning är ofta i behov av efterbearbetning. Vad du än behöver, är vårt jobb att hitta den bästa och enklaste lösningen för dig. 

Tveka inte på att fråga efter alternativen om du önskar efterbearbetning!

Se exempel på komponenter som vi efterbehandlar