Träffa våra medarbetare

Mitt kaffemöte blev en fast anställning

Karina Andresen är Planerare och ansvarar för produktionsplanering och kundkontakt.

”Jag hade inte föreställt mig att det skulle gå så snabbt. Fast det tog inte lång tid från det att jag skickade en spontanansökan tills jag blev erbjuden ett jobb. Jag bad bara om ett möte över en kopp kaffe för att berätta om mina kunskaper och det visade sig vara en bra matchning.

Jag älskar varje dag hos Steel Products. Det sker något nytt varje dag och det är aldrig enformigt. Jag har fått kollegor som har idéer och massor av erfarenhet att utgå från.”

Karina Andersen

Ett bra ställe att vara på när man är ambitiös

Thomas Hoffmann Stockholm är lärling som verktygsmakare.

”Jag sökte en lärlingsplats hos Steel Products eftersom det är den bästa platsen för mer kunskap om verktyg inom industrin. Man får vara nördig runt detaljer och framställer faktiskt något i vardagen som därmed inkluderar de praktiska bitarna. Jag får testa en mängd saker på egen hand och står inte bara vid samma maskin. Det är kul att veta att jag exempelvis kommer att kunna tillverka delar till min motorcykel i framtiden. Jag är riktigt nöjd med min lärlingsplats.”

Thomas Hoffmann Stockholm

Det är uppmuntrande att arbeta i ett företag som bara vill fremåt

Jimmy Astrup är Project Manager, teknisk avdelning.

”Mitt arbete handlar väldigt mycket om att kollegorna ska lyckas med komplexa projekt. Det är något jag aldrig tröttnar på. Speciellt det där med att dagligen hitta fram till lösningar på nya utmaningar – utmaningar som jag nödvändigtvis inte stått inför tidigare. Det är enormt motiverande att arbeta i gränslandet mellan det mänskliga och mer tekniska. Ingen dag är den andra lik och man får möjligheten att skapa resultat som man kan vara stolt över.

Min avdelning har stor självkänsla och Steel Products är ett företag som stormar framåt. Men i mitt jobb måste man våga att göra misstag utan att känna att man misslyckas. Ibland står man under en hel del press och kan inte alltid nå det som man förväntat sig. Därför är det också av stor vikt att ledningen backar upp och stöder oss i vardagen.”

Jimmy Astrup

Jag kan själv bidra till att skapa mitt jobb

Dorte Colmorn är Bokförare och ansvarar för löner samt olika bokföringsuppgifter.

”Jag upplever Steel Products som en arbetsplats med stor personlighet: Vi har en stark drivkraft och ambitiösa visioner i relation till utvecklingen på marknaden. Företaget är samtidigt tillräckligt stort för att kunna erbjuda många möjligheter – utan de tunga lagren av hierarki som man ofta annars stöter på i större företag. Det innebär att jag kan bidra till att skapa mitt eget jobb och komma med idéer till ledningen. Man uppnår inflytande genom att bjuda in och vara öppen för det som man möter. Vi har en mycket bra sammanhållning här på Steel Products. Vi är bra på att samarbeta över avdelningarna och nå framgång genom kompromisser.”

Dorte C

Sammanhållningen gör oss bättre

Nikethan Nagarathnam är Team Koordinator och ansvarar för flödet på spolningsavdelningen.

”Om jag ska framhäva en sak som jag verkligen tycker om med mitt arbete så är det att förstå hur processerna fungerar. För då kan jag optimera och föreslå förbättringar som gör en skillnad. Det är en fantastisk känsla att kunna leverera en ännu bättre produkt till kunden – samtidigt som arbetsdagen blir mer optimal. Naturligtvis kan det finnas utmaningar på vägen. Men alla hos oss vet att samarbetet i teamet är viktigt för att vi hela tiden ska kunna förbättra oss.”

Nikethan Nagarathnam

Vi kan räkna med verandra

Morten Jessen är Verktygsmakare.

”Jag gillar andan som finns hos Steel Products: Om man är osäker så är det bara att fråga. Det finns alltid någon som sitter inne med den saknade pusselbiten, om man kan uttrycka sig så. Jag arbetar på en ny gren inom mitt fält och i samband med det så finns det ett antal nya tekniska principer som jag måste lära mig. Därför är det skönt att kunna räkna med sina kollegor. De är alltid redo att hjälpa till när det sker något. Och det går åt båda hållen – det är ju också en skön känsla att kunna hjälpa andra när de ställer frågor.

Det goda samarbetet mellan kollegorna är också en klar fördel vid alla större kundprojekt som vi ansvarar för här på Steel Products. Jag tycker att vi är bra på att utnyttja våra möjligheter – både i maskinparken och mänskligt – och jag ser fram emot att se vår position om 5-10 år”

Ikonen saknar bild

Steel Products Aage Østergaard är min fabrik

Benny Jensen är Project Manager och ansvarar bland annat för uppstarten av nya kundprojekt.

”Jag känner det faktiskt som att Steel Products Aage Østergaard är ”min” fabrik. Jag började här 1978 som soppojke och blev sedan lärling på ”utvecklingsavdelningen” i Dagnæs där jag utbildades till verktygsmakare. Innan jag blev projektledare var jag också förman och arbetsledare i verkstaden, så jag känner riktigt bra till hela företaget.

Det mest spännande med mitt jobb är att se hur projekten utvecklar sig från idé till färdig produkt tillsammans med mina kollegor. Jag tycker också att kontakten med nya och gamla kunder är spännande. Att prata med människorna bakom sakerna och tillsammans hitta lösningar på deras / våra utmaningar. Jag uppskattar också den muntra tonen som finns mellan båda ”högt och lågt”. Alla har möjligheten att komma med idéer och bli hörda.”

Benny Jensen

Jag och min maskin

Jan Lund Jensen är Operatör och lite av en ”multikonstnär” hos Steel Products.

”Jag har alltid kunnat fixa saker och det är en enorm fördel att kunna lite av allt här på Steel Products. Jag har exempelvis själv programmerat 90 % av programmen på maskinen som jag arbetat med.

Något av de bästa med mitt arbete är att utforska ”min” maskin när det är dags att köra in något nytt. Det är alltid spännande och även efter 10 år finns det fortfarande saker som jag inte känner till om min maskin – men jag ska nog räkna ut det.”

Jan Lund Jensen

Steel Products är någothelt speciellt noget helt specielt

Kjeld Lund är Production Manager.

”Som ledare prioriterar jag relationen med kollegor och medarbetare i mycket hög grad. Det är enormt givande med bra kontakter – och det är också avgörande för att lösa uppgifterna på mina avdelningar. Det är den muntra tonen och möjligheten att själv forma sitt jobb som gör Steel Products till något helt speciellt. Vi har en stor grad av frihet och jag ser verkligen att människorna växer med omfattningen och ansvaret som följer av det.

Jag har varit förman i mer än 30 år och bytt arbetsplats varje 5-10 år, så jag har upplevt lite av allt. Och en av sakerna som sticker ut hos Steel Products är det informella arbetsklimatet och att våra yrkesgränser är mycket öppna. Det gillar jag verkligen eftersom det innebär att jag kan prova något nytt hela tiden och ta hand om olika utmaningar när de dyker upp.”

Kjeld Lund