Komplicerade ämnen i stora serier

Stansning av plåt

Stansning är en mycket effektiv metod för bearbetning av tunnplåt, som håller både träffsäker precision och hög flexibilitet. Vi på Steel Products är experter på stansning av plåt och besitter kunskapen och erfarenheten för att kunna tillgodose behovet av stansad plåt. Våra produktionslinjer är utrustade med maskiner som låter oss stansa plåt i upp till 10 mm. Vi pressar och stansar av rostfritt, vanligt och legerat stål samt att vi kan kombinera stansning med rullformning och pressning för att kunna producera mycket komplexa komponenter.

Fördelar med stansning av plåt

Stansning av plåt är en process som har många fördelar, oavsett om det utförs med hjälp av en automatiseras stansningsprocess eller som en manuell stansningsmetod. Fördelarna med stansning av plåt är bland annat:

  • Vår höga kapacitet möjliggör snabbstansning för stora parti, vilket möjliggör låga enhetskostnader och konkurrenskraftiga priser.
  • Kan kombineras med andra metoder för komplexa komponenter.
  • Med stansning garanteras optimal användning av plåten, vilket innebär mindre spill.

Vad är plåtstansning och hur går det till?

Plåtstansning är en effektiv bearbetningsmetod som innebär att man med ett verktyg kallat stans trycker det genom materialet med hålets önskade form, under mottryck från en dyna. De slipade kanterna på stansen och dynan har motsvarande konturer som det stansade plåtföremålet kommer att ärva. Vid stansning förekommer inga ojämnheter eller sprickor vid snittytan.

Vi är experter på stansning av plåt

Har du frågor eller funderingar gällande plåtstansning? Med vår långa erfarenhet och expertis inom stansning av plåt står vi alltid redo för att på bästa sätt kunna bemöta dina frågor kring plåtstansning för att säkerställa att vi kommer fram till den bästa lösningen för din produkt.

Kombinationen av vår erfarna organisation och vår tekniska kunskap gör oss till en totalleverantör, vilket innebär att du bara behöver en partner. Samarbetar du med oss så tillhandahåller vi vår experthjälp genom hela processen, vilket möjliggör utförandet av stansningsuppgifter som till en början kan verka extremt svåra eller omöjliga.

Vill du veta mer om plåtstansning?

Välkommen att kontakta oss på Steel Products om du är i behov av stansning av plåt eller någon av de andra processerna inom stansning. Vi står alltid redo för en närmare dialog för att kunna besvara dina frågor eller uppfylla dina önskemål.