Komplicerade ämnen i stora serier

STANSNING AV METALL

Vi på Steel Products har många års erfarenhet och bred kunskap av stansning i metall i alla dess olika materialtjocklekar. Stansning av metall används för medelstora och stora seriestorlekar och är ett mycket bra alternativ till laserskärning.

Fördelar med stansning av metall

Stansning av metall är en process som har många fördelar, oavsett om det utförs med hjälp av en automatiserad stansningsprocess eller som en manuell stansningsmetod. Fördelarna med stansning av metall är bland annat:

  • Perfekt för så väl lägre som större volymer oavsett om processen är automatiserad eller manuell.
  • Förenklar produktionen av komplicerade föremål, exempelvis böjda metallplåtar med hål och djupdragning.
  • Med stansning av metall garanteras optimal användning av materialet vilket innebär mindre spill.
  • Låga enhetskostnader och konkurrenskraftiga priser uppnås genom stansning av metall.

Vad är metallstansning och hur går det till?

Metallstansning är en effektiv bearbetningsmetod som innebär att man med ett verktyg kallat stans trycker det genom materialet med hålets önskade form, under mottryck från en dyna. De slipade kanterna på stansen och dynan har motsvarande konturer som det stansade metallföremålet kommer att ärva. Vid metallstansning förekommer inga ojämnheter eller sprickor vid snittytan. Ett exempel på metallstansning bland våra kundcase är metallkomponent till partikelfilter i ett avgassystem

Vi är experter på stansning av metall

Har du frågor eller funderingar gällande metallstansning? Med vår långa erfarenhet och expertis inom stansning av metall står vi alltid redo för att på bästa sätt kunna bemöta dina frågor kring metallstansning för att säkerställa att vi kommer fram till den bästa lösningen för din produkt.

Kombinationen av vår erfarna organisation och vår tekniska kunskap gör oss till en totalleverantör, vilket innebär att du bara behöver en partner. Samarbetar du med oss så tillhandahåller vi vår experthjälp genom hela processen, vilket möjliggör utförandet av stansningsuppgifter som till en början kan verka extremt svåra eller omöjliga.

Vill du veta mer om metallstansning?

Välkommen att kontakta oss på Steel Products om du är i behov av stansning av metall eller någon av de andra processerna inom stansning. Vi står alltid redo för en närmare dialog för att kunna besvara dina frågor eller uppfylla dina önskemål.